Invloed van yoga op veroudering

Yoga is bekend als effectief middel om verschillende fysieke en psychologische aspecten van veroudering te verbeteren, maar er was er nog geen uitgebreid overzicht van Yoga en haar effecten op gezondheidsproblemen van ouderen.

Wetenschappelijk literatuuronderzoek suggereert dat reguliere beoefening van Yoga kan worden beschouwd als een effectief middel bij het verbeteren van klachten van oudere worden beschouwd als een effectief middel bij het verbeteren van klachten van oudere personen.

Meer dan 50% van de ouderen boven de 60 jaar lijdt aan chronische medische aandoeningen, waarvan de ernst en invloed toeneemt met de leeftijd.
Hoewel Yoga bekend is als een effectief middel bij het verbeteren van verschillende fysieke en psychologische aspecten van het verouderen, was er nog geen uitgebreid overzicht van Yoga en de effecten ervan op verschillende gezondheidsproblemen van oudere mensen. Daarom heeft men in Amerika gezocht naar relevante publicaties, met behulp van het zoekwoord ‘yoga en ouderen’.


Gebaseerd op de beschikbare wetenschappelijke literatuur, suggereert dit onderzoek dat reguliere beoefening van Yoga kan worden beschouwd als een effectief middel bij het verbeteren van klachten van oudere personen.
Dit betreft de volgende gebieden:
Fysiek: Yogabeoefening verlaagt de hartslag, bloeddruk, bloedglucose, oxidatieve schade, vermoeidheid, zwakte, valangst.
Yoga verbetert hartslagvariatie, baroreflexgevoeligheid, insulinegevoeligheid, fysieke functies, mobiliteit, flexibiliteit en urineincontinentie.
Mentaal: Yoga vermindert depressie en angst.
Emotioneel: Yoga vermindert woede, stress, spanning en verbetert zelfeffectiviteit.
Vitaal: Yoga verbetert de vitaliteit.
Sociaal: Yoga verbetert de tevredenheid met het leven.
Over het algemeen genomen resulteert dit alles in een betere slaapkwaliteit en kwaliteit van leven.

Weergaven: 7