Crossfit en yoga voor senioren

Margarette Neep van Stoelyoga Rotterdam, Danny Jansen van Crossfit Coolhaven en Olga Russel van Yoga Coolhaven bedachten samen een combinatieles crossfit en yoga voor senioren.

Eerst drie kwartier in de weer met gewichten, dan koffiepauze, en tot slot nog drie kwartier gericht op balans en ontspanning. Deze combinatieles crossfit en yoga voor senioren bedacht Margarette Neep van Stoelyoga Rotterdam, samen met Danny Jansen van Crossfit Coolhaven en Olga Russel van Yoga Coolhaven. Maar hoe zet je dit product in de markt? Daarvoor gingen ze met sportregisseurs Robert en Claudia aan tafel.Margarette (Stoelyoga Rotterdam) miste structureel sportaanbod voor senioren in Delfshaven. En dat was precies wat Robert van der Hart, sportregisseur bij Sportbedrijf Rotterdam, ook zag: “Mijn collega Claudia en ik deden onderzoek naar seniorenactiviteiten in dit gebied. Af en toe zijn er activiteiten, maar passend, structureel aanbod mist. Daarom onderzoeken wij waar er kansen liggen en hoe we meer kunnen realiseren. Deze samenwerking past hier dus perfect in.”

Lessen afgestemd op senioren

De crossfit- en yogalessen zijn helemaal afgestemd op de doelgroep, zodat iedereen mee kan doen. De crossfitlessen worden bijvoorbeeld gegeven op jaren ’60 muziek en zijn gericht op functional movements: bewegingen die terugkomen in het dagelijks leven. De yogalessen wisselen elke week af: de ene week is er stoelyoga en de andere week Iyengar yoga, dat uitdagender is en zich richt op het verleggen van de grenzen.

Lees het hele artikel op de site van Sportbedrijf Rotterdam

Weergaven: 21