Huiskamer van de Burgemeester ma 19:00

Stoelyoga is een vorm van yoga met rustige, zachte bewegingen en houdingen voor het hele lichaam die je vanuit een (rol)stoel of met steun van een stoel kunt uitvoeren. De lessen gaan uit van iemands mogelijkheden. Oefeningen worden aangepast aan de flexibiliteit en gesteldheid van jouw lichaam. In de stoelyogales beweeg je én ontspan je met volle aandacht, op het ritme van de ademhaling. Na de les is er de mogelijkheid je ervaring te delen bij een kop thee. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsles!

De les is Live te volgen op locatie of kan tegelijkertijd online via Zoom worden gevolgd.
Benodigdheden:
– thuis: soepele (dagelijkse) kleding, voldoende ruimte voor beweging, rechte stoel.
– op locatie: soepele (dagelijkse) kleding, sokken (schoenen mogen uit), warm vestje.
Gezien het tijdstip is er op locatie helaas geen thee momentje, dus na de les thuis een kopje thee of warm water nemen!
Maximum aantal deelnemers live op locatie: 8, max. deelnemers via zoom: 15.

Weergaven: 42

 • Plaatsen beschikbaar (max.): 8
 • Plaatsen vrij?: Ja
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

03 jun 2024

Tijd

19:00 - 20:00

Kosten

Per les €7,50 | Proefles gratis | Per maand €30,- | Doktersadvies en minimum inkomen €10,- korting

Meer informatie

Meer informatie

Soort yogales

Online yogales,
Yoga op de stoel

Locatie

Woonkamer van de Burgemeester
Woonkamer van de Burgemeester
Burgemeestermeinszlaan 102, Rotterdam
Website
http://www.dewoonkamervandeburgemeester.nl

Organisator

Stoelyoga Rotterdam
Stoelyoga Rotterdam
Telefoon
06 22826367
Email
info@stoelyogarotterdam.nl
Website
https://stoelyogarotterdam.nl/
Meer informatie

Docent

 • Margarette Neep
  Margarette Neep
  Docent stoelyoga en do-in yoga

  Ik ben sinds 2018 stoelyoga docent. Sinds mijn studietijd is yoga een vast en noodzakelijk onderdeel in mijn leven. In 2018 koos ik om de yoga te delen, te verdiepen en te verbreden. Sinds 2021 DO-IN yogadocentenopleiding en integreer ik dit in de hatha-stoelyogalessen.

  Mijn missie is yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Vooral voor mensen die niet zo makkelijk toegang hebben tot reguliere yoga of sportvoorzieningen vanwege hun geestelijke of lichamelijke gesteldheid. Daarom stoelyoga. Sinds 2018 geef ik les in diverse verpleeghuizen, buurthuizen en woonkamers van de wijk in Rotterdam. Ik hoop zo veel mensen te kunnen helpen bij het langer actief leven en gezond oud worden!

Elk moment opnieuw ontstaat alles en iedereen uit het niets. Dit is echte levensvreugde.

Zenmeester Shunryu Suzuki
 • Invloed van yoga op veroudering
  Yoga is bekend als effectief middel om verschillende fysieke en psychologische aspecten van veroudering te verbeteren, maar er was er nog geen uitgebreid overzicht van Yoga en haar effecten op gezondheidsproblemen van ouderen.
 • Crossfit en yoga voor senioren
  Margarette Neep van Stoelyoga Rotterdam, Danny Jansen van Crossfit Coolhaven en Olga Russel van Yoga Coolhaven bedachten samen een combinatieles crossfit en yoga voor senioren.
 • Leef Onvoltooid!
  Met dit boek wil de auteur het gevoel wegnemen dat mensen zich overbodig voelen. Je doet ertoe, omdat je er bent. Ook al ben je niet helemaal zelfredzaam, je bent belangrijk voor de mensen om je heen. En je kunt meer dan je denkt.
 • Vergrijzing is geen probleem
  Steeds meer ouderen zijn vitaal en leiden een actief leven. Het aandeel ouderen in de bevolking neemt verhoudingsgewijs wel toe. En daarmee ook de vraag naar activiteiten voor senioren.
 • Vitaal oud worden
  Hoogleraar vitaliteit David van Bodegom onderzoekt hoe we vitaal oud kunnen worden. Vitaal oud worden willen we allemaal. Maar wat is ‘vitaal oud’? Wat is het geheim van vitaal oud worden?
 • Angst weg-ademen
  Er is veel negatief nieuws en sommigen volgen dat erg intensief. Veel mensen hebben daar veel last van: angst, stress, hoofdpijn, enz. Voed je angst niet met dit soort negatieve berichten. Het vergiftigt je lichaam. Richt je aandacht elke dag bewust op iets positiefs.