Coolhaven di 12:00

Cool in Beweging

Crossfit en Yoga voor senioren (65+)

Verbeter je kracht, mobiliteit en leer te ontspannen. Elke dinsdag- en vrijdagmiddag

Met pensioen en wil je graag in beweging blijven? ‘Cool in Beweging’ voor senioren is de ideale combinatie van bewegen, ontspannen en samen zijn voor senioren.
Wat is het?
Iedere vrijdag doorloop je in een kleine groep een sportief en gevarieerd middagprogramma van 2 uur: Je start bij Crossfit Coolhaven (Coolhaven 100A). Je gaat aan de slag met een aantal typische Crossfit oefeningen. Daarna is er een korte pauze en loop je naar de yoga studio (Coolhaven 104A).

Van 12:00 – 12:45 uur: crossfit -> kracht en conditie
Van 13:00 – 13:45 uur: yoga -> flexibiliteit en ontspanning
en daarna koffie of thee

Project in samenwerking met Stoelyoga Rotterdam

Weergaven: 37

 • Plaatsen beschikbaar (max.): 20
 • Plaatsen vrij?: Ja
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

20 jul 2024

Tijd

12:00 - 13:45

Kosten

Proefles gratis | €15 per les bij afname van 6 ineens

Meer informatie

Zie website Yoga Coolhaven

Soort yogales

Yoga op de mat,
Yoga op de stoel

Locatie

Crossfit en Yoga Coolhaven
Crossfit en Yoga Coolhaven
Coolhaven 100 en 104, 3024AJ Rotterdam
Wijk
Zie website Yoga Coolhaven

Docenten

 • Margarette Neep
  Margarette Neep
  Docent stoelyoga en do-in yoga

  Ik ben sinds 2018 stoelyoga docent. Sinds mijn studietijd is yoga een vast en noodzakelijk onderdeel in mijn leven. In 2018 koos ik om de yoga te delen, te verdiepen en te verbreden. Sinds 2021 DO-IN yogadocentenopleiding en integreer ik dit in de hatha-stoelyogalessen.

  Mijn missie is yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Vooral voor mensen die niet zo makkelijk toegang hebben tot reguliere yoga of sportvoorzieningen vanwege hun geestelijke of lichamelijke gesteldheid. Daarom stoelyoga. Sinds 2018 geef ik les in diverse verpleeghuizen, buurthuizen en woonkamers van de wijk in Rotterdam. Ik hoop zo veel mensen te kunnen helpen bij het langer actief leven en gezond oud worden!

 • Ilona Janssen
  Ilona Janssen
  Docent Iyengar Yoga

  Ik heb als professioneel choreograaf, danseres en danslerares gewerkt in verschillende dansstijlen. Daarna een cateringbedrijf begonnen vooral voor theater,- en muziekgezelschappen.
  Zo’n 15 jaar geleden met yoga kennis gemaakt. Naast asanas ook interesse om in de achtergrond en filosofie van yoga te duiken en zodoende heb ik de lerarenopleiding gedaan. Mijn keuze is voor Iyengar Yoga, omdat techniek belangrijk is om een solide basis te leggen voor het verkennen van onze eigen anatomie.
  Yoga verrijkt je leven, verlegt je grenzen en leert je tegelijkertijd naar binnen te kijken.

Elk moment opnieuw ontstaat alles en iedereen uit het niets. Dit is echte levensvreugde.

Zenmeester Shunryu Suzuki
 • Invloed van yoga op veroudering
  Yoga is bekend als effectief middel om verschillende fysieke en psychologische aspecten van veroudering te verbeteren, maar er was er nog geen uitgebreid overzicht van Yoga en haar effecten op gezondheidsproblemen van ouderen.
 • Crossfit en yoga voor senioren
  Margarette Neep van Stoelyoga Rotterdam, Danny Jansen van Crossfit Coolhaven en Olga Russel van Yoga Coolhaven bedachten samen een combinatieles crossfit en yoga voor senioren.
 • Leef Onvoltooid!
  Met dit boek wil de auteur het gevoel wegnemen dat mensen zich overbodig voelen. Je doet ertoe, omdat je er bent. Ook al ben je niet helemaal zelfredzaam, je bent belangrijk voor de mensen om je heen. En je kunt meer dan je denkt.
 • Vergrijzing is geen probleem
  Steeds meer ouderen zijn vitaal en leiden een actief leven. Het aandeel ouderen in de bevolking neemt verhoudingsgewijs wel toe. En daarmee ook de vraag naar activiteiten voor senioren.
 • Vitaal oud worden
  Hoogleraar vitaliteit David van Bodegom onderzoekt hoe we vitaal oud kunnen worden. Vitaal oud worden willen we allemaal. Maar wat is ‘vitaal oud’? Wat is het geheim van vitaal oud worden?
 • Angst weg-ademen
  Er is veel negatief nieuws en sommigen volgen dat erg intensief. Veel mensen hebben daar veel last van: angst, stress, hoofdpijn, enz. Voed je angst niet met dit soort negatieve berichten. Het vergiftigt je lichaam. Richt je aandacht elke dag bewust op iets positiefs.