Buizenwerf di 20:30

Ook ouderen kunnen yoga beoefenen! 

In principe kan iedereen aan yoga doen; leeftijd of lenigheid zijn niet belangrijk Yoga voor senioren is gericht op de versoepeling van het lichaam. Door een samenspel van beweging, concentratie, ademhalen en het allerbelangrijkste: met het zeer bewust aandacht geven aan de oefening, bevorder je de doorbloeding en beweeglijkheid.

Ouderen kunnen zo nodig de oefeningen zittend op een stoel doen.
Het zijn rustige, vloeiende bewegingen die iedereen op zijn eigen niveau uitvoert. Tussendoor zijn er steeds ontspanningsoefeningen en rustige momenten.
Yoga wordt individueel beoefend; ieder voert de oefeningen uit, rekening houdend met eventuele beperkingen. De oefeningen helpen u uw eigen mogelijkheden verder uit te bouwen, u hoeft dus geen competitie aan te gaan met uw mede-beoefenaars.

Weergaven: 24

 • Plaatsen beschikbaar (max.): 5
 • Plaatsen vrij?: Ja
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

18 jun 2024

Tijd

20:30 - 21:30

Kosten

Per les € 15,- | 3 proeflessen €35,- | 5-lessenkaart € 60,-

Meer informatie

Meer informatie

Soort yogales

Yoga op de mat

Locatie

Yogapraktijk Loes aan de Maas
Yogapraktijk Loes aan de Maas
Buizenwerf 109, Rotterdam-Kralingen
Website
https://www.yogaloesaandemaas.nl/

Organisator

Yoga Loes aan de Maas
Yoga Loes aan de Maas
Telefoon
010- 22 64 66 5
Email
Loes.arends@hetnet.nl
Website
https://www.yogaloesaandemaas.nl/
Meer informatie

Docent

 • Loes Arends
  Loes Arends
  gecertificeerd yogadocent

  Van 1976- 2001 docente gezondheidskunde en natuur- en scheikunde.
  In 2001 de vierjarige opleiding tot yogadocent bij Hans ’t Hart in Tilburg afgesloten, waarna in Barendrecht gestart als yogadocente. Vanaf mei 2020 geef ik aan de Buizenwerf in Rotterdam les.
  Tot 2009: Iyengaryoga bij Charles Hond in Rotterdam. Verder:
  – opleiding docent zwangerschapsyoga aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam,
  – opleiding Perfect Pilates voor paramedici en certificaat Critical Alignment – CAY – bij Gert van Leeuwen in Amsterdam.
  Deze opleidingen zijn erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten in Nederland.
  – 2014: certificaat manuele toepassingen volgens de Dornmethode, voor correcte van scheefstand in bekken en wervelkolom.
  – 2019: bijscholing DO-IN YOGA bij Lilian Kluivers.

Elk moment opnieuw ontstaat alles en iedereen uit het niets. Dit is echte levensvreugde.

Zenmeester Shunryu Suzuki
 • Invloed van yoga op veroudering
  Yoga is bekend als effectief middel om verschillende fysieke en psychologische aspecten van veroudering te verbeteren, maar er was er nog geen uitgebreid overzicht van Yoga en haar effecten op gezondheidsproblemen van ouderen.
 • Crossfit en yoga voor senioren
  Margarette Neep van Stoelyoga Rotterdam, Danny Jansen van Crossfit Coolhaven en Olga Russel van Yoga Coolhaven bedachten samen een combinatieles crossfit en yoga voor senioren.
 • Leef Onvoltooid!
  Met dit boek wil de auteur het gevoel wegnemen dat mensen zich overbodig voelen. Je doet ertoe, omdat je er bent. Ook al ben je niet helemaal zelfredzaam, je bent belangrijk voor de mensen om je heen. En je kunt meer dan je denkt.
 • Vergrijzing is geen probleem
  Steeds meer ouderen zijn vitaal en leiden een actief leven. Het aandeel ouderen in de bevolking neemt verhoudingsgewijs wel toe. En daarmee ook de vraag naar activiteiten voor senioren.
 • Vitaal oud worden
  Hoogleraar vitaliteit David van Bodegom onderzoekt hoe we vitaal oud kunnen worden. Vitaal oud worden willen we allemaal. Maar wat is ‘vitaal oud’? Wat is het geheim van vitaal oud worden?
 • Angst weg-ademen
  Er is veel negatief nieuws en sommigen volgen dat erg intensief. Veel mensen hebben daar veel last van: angst, stress, hoofdpijn, enz. Voed je angst niet met dit soort negatieve berichten. Het vergiftigt je lichaam. Richt je aandacht elke dag bewust op iets positiefs.